- Hazırlama süresi
- 40 dakika
- Pişirme süresi
- 20 dakika
- Zorluk
- Orta
- Servis Miktarı
- 2 kişilik
- Evre
- Güçlendirme, Koruma, Seyir
- Öğün
- Akşam, Atıştırmalık, Öğle
- Yayınlayan
- Yayınlanma tarihi
- 24 Haziran 2016
- 2 Adet
- Yumurta Beyazı
- 1 Yemek Kaşığı
- Tatlandırıcı (Toz)
- 2 Yemek Kaşığı
- Yulaf Kepeği
- Yarım Çay Bardağı
- Süt (Light)
- 2 Yemek Kaşığı
- Yoğurt (Light)
- 8 Damla
- Vanilya Aroması
- 1 Tatlı Kaşığı
- Kakao
- 1 Çay Kaşığı
- Kabartma Tozu
- 2 Bardak
- Süt (Light)
- 1 Yemek Kaşığı
- Mısır Nişastası
- 1 Tatlı Kaşığı
- Jelatin Tozu
- 3 Yemek Kaşığı
- Tatlandırıcı (Toz)
- 15 Damla
- Vanilya Aroması
Dukan süt dilimi tarifi çok leziz. Dukan süt dilimi nasıl yapılır? Dukan süt dilimi diyette yenebilir mi? sorularına cevap veriyorum. Evet kinder süt dilimini dukan tarifine uyarladım. Markette dolaşıp canınız çektiğinde eve gelip kendi süt diliminizi tüketebilirsiniz.
Hatta gayet sağlıklı ürünler kullanılarak evde yaptığınız dukan süt dilimi size güven de veriyor. Diyet yaparken tatlı yememek olmaz dimi ama, bende size dukan süt dilimi tarifimi sunuyorum. Yanında bir de kahveyle inanılmaz lezzetli olan bu tatlı kek dukanın aslında bilinmeyen tatlı lezzetlerini düşündükçe beni heyecanlandırıyor ve içine çekiyor.
Yaparken kokusu evi kaplıyor ve pişmesi için sabırsızlanıyorsunuz. Kolay ve pratik bir tarif olası çalışan dukancılar içinde iyi oldu diye düşünüyorum. Yap süt dilimini at buzdolabına, canın çektimi tatlı bir atıştırmalık süt dilimi hemen yanı başında.
İçerisinde kullandığım süt light süt. Ben pınar markası light ürünlerini seviyorum, buna üçgen peyniri, beyaz peyniri, sütü, yoğurdu, krem beyaz peyniri gibi ürünlerini tercih ediyorum yemek tariflerimde. Başka marka olarak bahçivan beyaz ve kaşar peynirinide tercih ettiğim oluyor tabi.
Tarifimde sütle harmanladığım vanilya aromalarını tatlandırıcı ve jelatinle birlikte katılaştırıp iki kek arası yumuşak lezzet çıkartım ortaya adını da dukan süt dilimi koydum.
Hatta sloganı bile var ” Dukan Süt Dilimi, iki dilim yumuşacık kek arasında taze sütlü krema ve bir damla vanilya içerir, özenle seçilen bileşenlerden yapılmıştır. Dukan Süt Dilimi, Dukan Yetişkinlerine Göre Üretilmiş Özel Atıştırmalıktır.” diye bir de sloganımız var artık:)
En taze atıştırmalık. Yazın vazgeçilmez lezzet kekin, kremanın ağızda dağılması, pudukluğu paha biçilmez bence. Bu sütlü atıştırmalığı buzdolabınızda saklayabilir dukan evresine bağlı olarak dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz.
Sütün önemi büyüktür peki ya zararı var mı? Bu konuda bilgi vermek istiyorum. Okuduğum bir yazıda dikkatimi çeken bazı bilgiler edindim ve sizinlede paylaşmak istiyorum.
Gençlerde Süt Tüketimi:
Gençler için sağlıklı bir beslenme düzeni, mümkün olduğunca besleyici değeri yüksek olan çeşitli gıdaları içermelidir. Ergenlik çağında kalsiyum ihtiyacı kemiklerin büyüme ve gelişmesine bağlı olarak özellikle çok yüksektir. Küçük bir yaşta süt tüketimine başlamak kemiklerde kırık riskini azaltmadığı gibi bu riski arttırır.
Yetişkinlerde Süt Tüketimi:
Yetişkinlerin vücudu sütü sindirmeye uygun değildir. Erişkin yaşta süt, sindirim sistemini bozar. Çocuklarda olan fermentler ve enzimler (laktaz, kazein, vs.) yetişkinlerde yeterli miktarlarda yoktur. Bu durumda vücutta gaz birikimi ve yumuşak gaitaya, karın ağrılarına, şeker hastalığına, kalp ve damar hastalıklarına ve hatta yaşlı kadınlarda şimdiye kadar bilindiğinin aksine kemik erimelerine sebep olur.
Süt içende vücutta zararlı fermantasyonlar ve oksidasyonlar (zararlı kimyasal reaksiyonlar) yani Serbest radikaller oluşur. Serbest Radikaller erken yaşlanmaya sebep olurlar.
Hayvansal süt ve süt ürünlerinin özellikle 20li yaşlarda tüketimi yaşlılık döneminde kalça kemiği kırığı/çatlağı riskini arttırdığı gözlenmiştir.
Yaşlılık Döneminde Süt Tüketimi:
Süt ve süt ürünlerinin uyumluluğu, çeşitliliği ve besleyici olması, bu ürünleri yaşlılar için de değerli kılmaktadır.
Yaşlı kimselerin besin ihtiyaçları genellikle daha genç yetişkinlerin ihtiyaçları ile benzerdir ve vitamin D dışında 65 yaşın üzerindeki kişiler için spesifik bir tavsiye yoktur. Enerji alımı azaldığında, diğer besinlerin alımı da düşecektir ve yetersiz beslenme riski artacaktır. Çeşitli besinleri baz alan dengeli bir diyet önemlidir.
Süt ve süt ürünleri gıdalara ilgisini kaybeden kişiler için özellikle önemlidir. Süt çeşitli gıdalarda çeşitli pişirme şekilleri ile kullanılabilir. Soslarda, puddinglerde, kahvaltılarda veya soğuk ve sıcak içeceklerde kullanılabilir. Süt ve peynir besleyiciliği arttırmak için diğer gıdalara eklenebilir (çorbalar, püreler gibi). Süt ayrıca,geceleri tüketimi yapıldığı takdirde vücutta yağ yakımını sağlar. Bedenin uyurken de enerji sarf etmesine yardımcı olur.
- Keki için: 2 adet yumurta akları, yarım çay bardağı süt ve 2 yemek kaşığı yoğurdu çırpınız. 2 yemek kaşığı kepek, 1 tatlı kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı tatlandırıcı, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 8 damla aroma ekleyip iyice karıştırınız
- Isıya dayanıklı bir fırın kabına karışımın yarısı dökülerek önceden 250 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişiriniz (kap seçiminiz 20*20 den küçük olsun). Pişen parçayı kenara ayırınız ve kalan diğer yarım kısmı da aynı şekilde pişiriniz
- Kreması için: 2 bardak süt,1 yemek kaşığı mısır nişastası, 3 yemek kaşığı tatlandırıcı (jelatin ve aromalar hariç) karıştırılarak pişirilir. İyice koyulaştığında ateşten alıp 15 damla vanilya aroması ekleyiniz
- Jelatini ilve edip çırpma teliyle çözülene ladar karıştırınız ve katılaşması için buzdolabında bekletiniz
- Fırın kabındaki kekin üzerine döküp, hafif ılınınca üzerine ikinci kat keki kapatınız. Soğuduğunda buzdolabına koyup tatlının iyice katılaşması için 4-5 saat (tercihen 1 gece) buzdolabında bekletip evreye göre tüketiniz
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorum yapan siz olabilirsiniz!
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.