- Hazırlama süresi
- 50 dakika
- Pişirme süresi
- 30 dakika
- Zorluk
- Kolay
- Servis Miktarı
- 2 kişilik
- Evre
- Güçlendirme, Koruma, Seyir
- Öğün
- Akşam, Öğle
- Yayınlayan
- Yayınlanma tarihi
- 28 Haziran 2016
- 4 Adet
- Kabak
- Yarım Bardak
- Pizza Sosu
- 1 Fincan
- Nutritional Yeast
- 1 Adet
- Soğan (Kırmızı)
- 1 Bardak
- Zeytin (Kalamata)
- 1 Bardak
- Domates (Kiraz)
- 2 Yemek Kaşığı
- Fesleğen (Yaprak)
- 3 Yemek Kaşığı
- Kaşar (Light)
Dukan kayıkçının pizzası tarifi görsel olarak bana bir kayık ve sandalı anımsattı. Üzerine eklenen malzemeler pizzayı anımsattığından adını dukan kayıkçının pizzası koydum. Dukan kayıkçının pizzası tarifinde yer alan malzemeler kısmındaki dukan pizza sosu tarifi için sayfayı ziyaret ediniz.
Kabak çok faydalı ve tok tutma özelliği olduğundan ve fırınlanma yönteminin aynı zamanda kaşarın en çok yakıştığı sebze olduğunu düşünüyorum. Kabak kızartmasından ziyade fırınlanmış ve sanki patlıcan karnıyarık özelliğini almış bir görünümü var. Dukan yemekleri tarifleri içerisinde yer alan tavuklu kabak karnıyarık tarifi mutlaka denenmeli.
Tarifimde kullandığım zeytinler eğer gün içinde zeytinyağı yenmediyse 7 adet tüketilebilir. Dukan kurallarına uygun tarifler deneyiniz. Domatesin lezzeti kabakla birleşince ortaya dukan kayıkçının pizzası çıktı ve tadı da gayet güzel oldu.
Tarifimde kullandığım nutritional yeast merak edenler ve bilmeyen için açıklıyorum, nutritional yeast içeriği bakımından doğal protein kaynağıdır. Bildiğimiz ekmek mayasından reaktörler yardımıyla elde edilir. B12 vitamini içerir ayrıca. Nutritional yeast, bazı markalarınki B12 takviyeli değildir, Red Star Nutritional Yeast ve Bragg’s Nutritional Yeast benim bildiğim B12 ile takviye edilmiş iki markadır.
Protein %55
Karbonhidrat %24
Lif %13
Kabak
Yemeklerde yaygın olarak kullanılması nedeniyle hemen herkes tarafından bir sebze olarak adlandırılan kabak, aslında bir meyvedir. Türk mutfağında sık kullanmaya alışık olduğumuz bu meyve lezzetli yemekler, enfes tatlılar hazırlamamız için ana malzeme olarak öne çıkar. Kabak, hemen her mevsimde bulunur.
Kabak türleri
Sakız Kabağı: Kabak türlerinden olan sakız kabağı en çok ana yemek malzemesi olarak kullanılır. Bu kabak türü açık yeşil renktedir, daha çok sarıya çalan bir rengi vardır. İnce ve uzunca bir yapısı vardır. Bu kabak türüyle hazırlanan en yaygın yemek kabak kalyesi ve kabak dolmasıdır. Bir de yeni gözde olan dukan kayıkçının pizzası tarifi gibi yemekler yapılır.
Helvacı Kabağı: İri ve basık bir kabak türü olan helvacı kabağı turşu ve tatlı yapımında bolca kullanılır. Kırmızı renklidir.
Bal Kabağı: Bu kabak türü oldukça iri, basık-yuvarlak, aynı zamanda uzunca bir görünüme sahiptir. Bal kabağı çarpıcı bir turuncu renktedir. Daha çok tatlı olarak yenir. Bu nedenle şekerle pişirilmektedir.
Asma Kabağı: Daha çok bahçelerde ve bostanlarda görülen bu kabak türünün dikkat çeken bir görünümü vardır. Yerini severse boyu 2 metreye kadar ulaşır. Asma kabağı suyu çok sever, bu nedenle suyun çok olduğu yerlerde daha kolay yetiştirilir.
Kabağın bilinen başka bir özelliği de yağ oranının düşük olmasıdır. İçeriğinde fazla yağ bulundurmaması nedeniyle kalp sağlığını korurken aynı zaman da kilo almanızıda önler.
- Soğanları dilimleyiniz
- Zeytini doğrayıp kaşarları rendeleyiniz
- Domatesleri dilimleyiniz
- Fesleğenleri ince ince kıyıp 2 yemek kaşığı gelecek şekilde kenara ayırınız
- 250 derecede fırını ısıtınız
- Kabakları uzunlamasına kesip içini iyice çıkartınız (resimdeki gibi olmalı)
- Pizza sosu ve nutritional yeast karıştırınız ve her kabağın içine eşit miktarda yaklaşık 1 yemek kaşığı yayarak karışımı koyunuz
- Soğan, zeytin ve domatesleri üzerine koyarak süsleyiniz
- Fırın tepsisine dizip 15 dakika pişirip üzerine rendelenmiş aşar dökerek tekrar fırında 10-15 dakika daha pişirip çıkartıktan sonra üzerine kıyılmış fesleğen yapraklarınız koyarak süsleyip servis ediniz
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorum yapan siz olabilirsiniz!
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.