Drenaj, Drenaj Temizliği

Drenaj

Drenaj Temizliği

Herhangi bir detoks diyet programında boşaltım organları vücuttaki organlardan ve dokulardan çıkan birikmiş toksik atıkları işlemek ve dışarıya atmak için fazla mesai yapmak zorunda kalırlar.

Boşaltım organları yanlış beslenme alışkanlıkları ve kirlilik yüzünden, zaten aşırı çalışmak zorunda kalmışken, detoks süreci yüzünden aniden kana, bağırsaklara, böbreklere ve cilde salınan extra toksin yükü üzerine eklenir. Bu yüzden detoks esnasında, atılımda maksimum verimi organlarda minimum toksik stresle elde edebilmek için, boşaltım organlarına tüm tamamlayıcı desteğin verilmesi çok önemlidir.

 

Drenaj Temizliği Nasıl Yapılır?

Vücutta, toksik atıkların sistemden dışarıya çıkarıldığı dört ana drenaj bulunur; cilt, akciğerler, böbrekler ile mesane ve kolon.

Günlük yaşamınızda, kanınız ve dokularınız kirlendikçe bu drenaj toksik kalıntılar, kurumuş mukoza salgısı, ölü mikroplar ve diğer biyo-atıklar tarafından tıkanır. Kolon açısından durum, mutfak lavabosundakine çok benzer; ardı ardına yağ katmanları, kısmen çürümüş yiyecekler ve diğer çöpler zamanla borunun duvarlarına yapışarak, pis suyun aktığı geçici daraltırlar. Bu yapışkan atık katmanı, toksinlerle ve mikroplarla dolu olduğu için kolon duvarlarından geçişme (ozmos) yoluyla kana karışarak kanı kirletir ve toksinlerin tümü vücutta dolaşmasına sebep olur.

Toksik atıkların dört atılım organından onlara zarar vermeden drenajların temizliğini sağlamanın çeşitli yolları vardır.

 

Lenfatik Drenaj Masajı

Lenfatik sistemle ilgili olarak kullanılan bir diğer teknik ise lenfatik drenaj masajıdır. Lenfatik drenaj, fiziksel tedavide uygulanan özel bir masaj tekniğidir. Bu masaj tekniğinde çok hafif bir baskı uygulanır ve deri üstündeki hareket, lenf bezlerine doğru yapılır. İzlenen yön ve kullanılan baskı çok önemlidir. Seans, eğer tek bir bölge üzerinde çalışılıyorsa 30 dakika, tüm vücut üzerinde çalışılıyorsa 2 saat kadar sürebilir. Bu süreler terapistin uyguladığı programa göre değişiklik gösterebilir.

Bu teknikle lenf ve dokular arası sıvının dolaşımı aktif hale getirilir, lenf drenaj terapisi bağışıklık sisteminin ve vücudun rahatlamasını sağlayan, vücudu yenileyen parasempatik sinir sistemini uyarır. Aynı zamanda ağrı kesici ve spazm giderici etkileri de vardır. bilimsel belgelerle işlevselliği ispatlanmış bu teknik yurt dışında bir çok hastanede uygulanmaktadır.

Lenfatik masaj, masaj terapistlerinin öğrenmesi gereken ilk tekniklerden biri olmalıdır. Böylece pratisyen belli bir ritme, derinliğe, istikamete doğru iç organlar üzerinde, dokularda ve hatta sinir sisteminin üzerinde çalışabilmeye alışır. Çalışma kendi içinde göğüs, karın ve pelvik bölge olmak üzere farklı prosedürlere ayrılır.

Lenfatik drenaj teknikleri vücutta bulunan diğer sıvılar üzerinde de etkilidir. Bunlardan bazıları eklemlerdeki sinoviyal sıvı, beynin odacıkları ve göz boşluklarındaki sıvılardır.

Romatizma hastaları üzerinde çalışırken önce şişlik olan eklemdeki sıvı hareket ettirilir. Böylece bölge temizlenmiş ve eklem üzerindeki baskı kalkmış olur. Bundan sonra eklem disfonksiyonu üzerinde çalışılır ve ekleme hareket kabiliyeti kazandırılmış olur.

Lenfatik drenaj masajı, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun hastalıklara direncini arttırır. Cildin görüntüsünde ve şişliklerdeki iyileşme anında göze çarpar. Hamilelikte oluşan şişliklerde korkmadan uygulanabilir. Kırık, burkulma ve spor sakatlanmalarında vücudun kendini iyileştirme mekanizmasını olumlu etkiler.

Akut iltihaplanma, kötü huylu tümör, kalp rahatsızlıkları, regl dönemleri, diyabet, kanser, böbrek ve tiroit gibi sorunlarda kullanılması sakıncalı olabilir, önce bir doktora başvurulmalıdır.

Tüm bu tekniklerin yanı sıra lenfatik sistemin sağlıklı bir şekilde korunması için düzenli egzersiz şarttır!

Kategoriler: Genel Sağlık

Henüz yorum yapılmamış, ilk yorum yapan siz olabilirsiniz!

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.