Dukan diyeti kapari tavsiye ediyor. Dukan diyeti kapari bitkisi için çok şifalı bir bitki olduğunu söylüyor. Dukan diyeti şifa dağıtan bir hayat biçimidir. Bu mucizeyi bize dukan diyeti kapari ile haber veriyor.
Gebre otu olarak da bilinen kapari bitkisinin özellikle bazı hastalıklarda mucizevi yanları vardır. Dukan diyeti kapari için der ki; dünyanın en önde gelen flavonoid içeren gıdasıdır. İçinde kuersetin ve kaemperefol miktarı sarımsaktan çok daha fazladır. Flavonoidler antioksidan özellikleri olan, yani vücuda zarar veren öğeleri etkisiz hale getiren bitkisel maddelerdir. Antioksidan aktiviteleri ile “serbest radikal” olarak adlandırılan ve hücrelere zarar veren maddeleri zararsız hale getirirler
Kan bozukluklarına faydalıdır. Kan yapıcıdır. Kanla ilgili problemleri olan hastaların mutlaka kullanması gerekir. Karaciğerin en büyük dostudur.
Multipl Skleroz (MS) hastalığında inanılmaz derecede faydalıdır. Mide ülserini iyi eder. Cinsel gücü ciddi miktarda arttır.
Dukan diyeti kapari tavsiyesi elbette tüketilmesi gereken müthiş bir besin. Sindirim sistemini düzenler. İdrar söktürücüdür. Solucan ve parazit düşürücüdür. Romatizma rahatsızlıklarına iyi gelir. Felçten korur, iskorbit hastalığında kullanılır. Gut ve hemoroid hastalarına fayda sağlar. Defne gibi kapari de adet düzenleyicidir.
Pek çok süpermarkette kaparinin tomurcuktan yapılmış turşusu satılır. Ama insanlar onun meyvesinin turşusunu hiç bilmezler. Meyvesinden yapılan turşusu aslında tomurcuk turşusuna göre çok daha değerlidir.
Kapari, ülkemizde Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde yetişen, çalımsı bir yapıda olan dikenli bir bitki. Potasyum, fosfor ve kalsiyum yönünden zengindir. Geberotu yani diğer adıyla kapari, tohum halinde yetişiyor ve Ağustos-Eylül aylarında küçük karpuzlara benzeyen meyvelerden elde ediliyor.
kapari nasıl kullanılıyor?
kaparinin ayrı ayrı kullanımları mevcut. Böbrek taşında ya da kumunda kaparinin karpuzu ve çayı tavsiye edilirken, kan hastalıklarında kapari reçeli ve marmelatı öncelikli olabiliyor.
Kaparinin en çok kullanılan ürünlerinden biri reçeli. Sabah akşam aç karnına tüketeceğiniz 2-3 tatlı kaşığı kapari reçeli ile kan hastalıkları ve gut hastalığı tedavisinde olumlu sonuçlar gözlemleyebilirsiniz.
Daha değişik bir kapari ürünü olan çayı ise böbrek taşı veya kumu, gut hastalığı, mide, bağırsak, kabızlık ve basur sorunlarında kullanabilirsiniz.
Kapari nasıl yenir?
Faydalarını ve kullanım çeşitlerini saydığımız kapari bitkisi yararlı bir bitki olabilir. Ancak nasıl kullanacağınızı bilmezseniz bir o kadar da zehirli bir bitkiye dönüşebilir.
Kaparinin iyi işlenmiş olanını veya tablet halinde satılanlarını tercih edebilirsiniz. Her şeyin tazesi makbul olabilir ama bu bitki için değil. Bunu unutmayın.
Kaparinin zehirini atabilmesi için gölgede kurutulması gerekmektedir. Herhangi bir kapari ürünü almadan önce iyice güvenilirliğini araştırmanız sizin ve sevdiklerinizin yararına olacaktır.
Kaynaklar:
(1) Yemek.com
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorum yapan siz olabilirsiniz!
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.